Sladké kynuté knedlíky patří mezi vyhlášené speciality české kuchyně. Pokud se Vám nechce vařit, měli byste znát jejich přípravu alespoň teoreticky!
Kynuté knedlíky:
Suroviny:
300 hrubé mouky
200 ml mléka
½ kostky droždí
lžíce cukru
špetka soli
sezónní ovoce
máslo na polití
tvaroh na strouhání
cukr moučka na posypání
Postup:
1. Mouku prosejeme sítem do mísy.
2. Uprostřed vyhloubíme důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a trochu mléka.
3. Jakmile kvásek vykyne, zapracujeme ostatní suroviny.
4. Těsto necháme 30 minut kynout. Pak z něho vytvoříme válečky.
5. Z válečků a omytého ovoce (např. meruňky, švestky, broskve) uděláme knedlíky.
6. Knedlíky vhodíme do horké osolené vody a vaříme dle velikosti 10-15 minut
7. Hotové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na bezmasá jídla